Home Glutenvrij Pasen voor twee: vegan pannenkoeken

Pasen voor twee: vegan pannenkoeken

door Miriam Groot

Hoe schattig zijn deze paaspannenkoeken? Perfect voor een brunch voor twee! Maak je geen zorgen: er zit geen echt ei op deze vegan pannenkoeken. Kokosyoghurt en perzik zijn alles wat je nodig hebt.

Naar recept gaan

Even zonder grappen: zijn ze leuk of zijn ze leuk? Ik heb deze superschattige paaspannenkoeken op Pinterest voorbij zien komen en dacht gelijk: dit moet ik maken! Ik vind dat het er super echt uitziet, behalve dat het ‘eigeel’ wat hoog is.

Een vegan gebakken eitje

Het vegan gebakken eitje is gemaakt van kokosyoghurt en een halve perzik. Mocht je niet van kokosyoghurt houden, of geen perziken in huis hebben: elke plantaardige yoghurt werkt als vervanger en in plaats van perziken kun je ook abrikozen gebruiken. Als een soort gemalen peper heb ik er wat chiazaadjes overheen gestrooid. Net echt, toch?

Fluffy, vegan American pancakes

Het recept voor de pannenkoeken is een vrij simpel basisrecept voor dikke, fluffy vegan American pancakes. Daar kan weinig fout gaan. Voor een lekker smaakje, zou je wat blauwe bessen door het beslag kunnen roeren, of chocoladedruppels.

Nog meer recepten voor een Pasen voor twee?

Probeer deze dan eens!

Toch voor een grotere groep, of gewoon omdat je er zin in hebt? Dan ga je deze recepten leuk vinden:

Vegan pannenkoeken voor tijdens Pasen

Hoe schattig zijn deze paaspannenkoeken? Perfect voor een brunch voor twee! Maak je geen zorgen: er zit geen echt ei op deze vegan pannenkoeken. Kokosyoghurt en perzik zijn alles wat je nodig hebt.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Breakfast
Keuken American
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de pannenkoeken

  • 200 gram volkoren speltmeel boekweitmeel of een mix daarvan
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 milliliter havermelk of een andere plantaardige melk
  • 1 theelepel citroensap of appelazijn
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of een andere neutrale olie
  • 1 eetlepel ahornsiroop optioneel
  • Olie om in te bakken

Voor de toppings

  • 4 eetlepels kokosyoghurt ik gebruikte Abbot Kinney’s, maar je kunt elke plantaardige yoghurt gebruiken
  • 2 halve perziken uit blik of abrikozen
  • Chiazaadjes

Instructies
 

  • Mix het meel met de bakpoeder in een beslagkom. Voeg de havermelk, citroensap, zonnebloemolie en ahornsiroop toe. Je kunt de ahornsiroop ook weglaten.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en voeg wat beslag toe. Ik gebruik ongeveer 4-5 eetlepels beslag (een maatcup van 1/3 of 1/4 milliliter) per keer. Keer de pannenkoek om wanneer je bubbeltjes ziet aan de bovenkant. Herhaal voor de rest van het beslag.
  • Verdeel de pannenkoeken over twee borden. Smeer een dikke laag kokosyoghurt over de bovenste pannenkoek. Druk voorzichtig een halve perzik in het midden en strooi er wat chiazaadjes overheen. Geniet!
Trefwoord breakfast, dairy-free, dessert, fruit, gluten free, glutenvrij, lente, less than 10 ingredients, lunch, ontbijt, pannenkoeken, pasen, spring, sweet, toetje, under 30 minutes, vegan, zoet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

2 Reacties

Maaike 7 april 2020 - 13:52

Leuk, deze ga ik maken met de pasen!

Reageer
The Veggie Reporter 7 april 2020 - 14:29

Lekker! Geniet ervan!

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie