Home Diner Knolselderijpuree met vegan spekjes en paprika
Knolselderijpuree met vegan spekjes en paprika

Knolselderijpuree met vegan spekjes en paprika

by The Veggie Reporter

Met knolselderij kun je een heerlijke puree maken voor een stamppot. Serveer de knolselderijpuree bijvoorbeeld met vegan spekjes, paprika en krulpeterselie.

Naar recept gaan
Knolselderijpuree met vegan spekjes en paprika

Knolselderijpuree als stamppot

Knolselderij is een ideale, koolhydraatarme vervanger van aardappel. Het leent zich heel goed als basis voor een stamppot. Ik heb al een basisrecept voor je uitgeschreven, zodat je er elke stamppot die je lekker vindt mee kunt maken. Denk aan knolselderijpuree met boerenkool, andijvie of ui en wortel. Dat zullen stuk voor stuk geweldige combinaties zijn.

Lekker met vegan ‘spekjes’

Je zou dit gerecht natuurlijk ook kunnen zien als een stamppot, want dit is ook een puree met verschillende ingrediënten toegevoegd. Vooral de spekjes geven het net die echte winterse stamppotsmaak. Ik gebruik hiervoor de plantaardige spekjes van Vivera of die van de Lidl, die vind ik zelf het lekkerst. Ook de Vegetarische Slager en de Albert Heijn verkopen vegan spekjes.

Opwarmen in de oven

Als je het fijn vindt om deze knolselderijpuree van tevoren te maken, dan is dat geen probleem. Warm het dan nog even op in een ovenschaal. Zet de oven op 175 graden en plaats de ovenschaal in het midden van de oven voor 20-30 minuten. Zo wordt de bovenkant ook een beetje krokant. Heerlijk!

Liever knolselderij roosteren?

Het is ook heel lekker om knolselderij te roosteren in de oven. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je in dit artikel.

Even een shout-out naar mijn lieve moeder, die dit recept voor mij gekookt en bedacht heeft. Thanks mammie! Je bent geweldig 

Knolselderijpuree met vegan spekjes en paprika

Met knolselderij kun je een heerlijke puree maken voor een stamppot. Serveer de knolselderijpuree bijvoorbeeld met vegan spekjes, paprika en krulpeterselie.
Course Main Course
Cuisine Dutch
Keyword autumn, diner, dinner, glutenvrij, herfst, less than 10 ingredients, under 30 minutes, vegan, winter
Cook Time 30 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 4 personen
Author The Veggie Reporter

Ingredients

 • 1 knolselderij
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 grote ui
 • Zout en peper naar smaak
 • 1 paprika in blokjes
 • 200 gram plantaardige spekjes
 • Plantaardige margarine om in te bakken
 • 1 bosje krulpeterselie

Instructions

 1. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Breng met ruim water en een bouillonblokje aan de kook. Laat het pruttelen voor 15 minuten en giet af. Vang een klein beetje bouillon op om het straks nog smeuïger te maken.
 2. Snipper tijdens het koken van de knolselderij de ui en bak deze glazig in een beetje plantaardige margarine.
 3. Voeg de gekookte knolselderij en ui samen. Pureer met een staafmixer of gebruik een stamper. Voeg eventueel nog wat bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met versgemalen zout en peper.
 4. Verhit opnieuw wat plantaardige margarine in de koekenpan en bak hierin de plantaardige spekjes met de paprikablokjes krokant en glazig. Roer deze door de knolselderijpuree.
 5. Garneer met krulpeterselie.

Recipe Notes

Tip: Maak dit gerecht van te voren en verwarm het voor 20-30 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. Zo wordt de bovenste laag zelfs een beetje krokant. Lekker!

Knolselderijpuree met vegan spekjes en paprika

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Leave a Comment

Recipe Rating
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie