Home Blog 31 x vegan lunch (thuis en to go)

31 x vegan lunch (thuis en to go)

door Miriam Groot

Op zoek naar een makkelijke stay at home lunch? I got you! Voor alle thuisblijvers, maar ook voor zij die op zoek zijn naar inspiratie voor een lekkere vegan lunch to go, heb ik 31 lunch recepten gebundeld.

Belegde broodjes, vegan kipkerrie, soepen en salades, zoet en hartig: voor de lunch kan het allemaal. Ik heb maar liefst 31 recepten voor een vegan lunch voor je op een rij gezet – en het zijn niet allemaal broodjes met hummus (al kan dat écht heel lekker zijn!).

Vegan broodbeleg

Mocht je fan zijn van brood tijdens de lunch: aan vegan broodbeleg is er geen tekort. Je kunt vegan broodbeleg kopen in de supermarkt, zoals bij de AH, Lidl of Jumbo (check vooral dan even de vegan aanbiedingen), maar je kunt je vegan broodbeleg ook gewoon zelf maken! Hieronder vind je genoeg inspiratie.

Lees ook: 12x vegan baksels voor als je je thuis verveelt

1. Easy tortilla wrap met Mexicaanse vulling (whole food plant based)

In een tijd waar de vegan junk food uit alle hoeken en gaten lijkt te komen, is een gezonde maaltijd best welkom. Deze goedgevulde, vegan tortilla wrap met Mexicaanse vulling is precies wat je nodig hebt. Enjoy!

chai wentelteefjes

2. Dirty spiced chai wentelteefjes

Chai spiced wentelteefjes zijn een geweldige aanvulling op je brunch, maar het wordt pas echt fantastisch als ze DIRTY chai spiced zijn. Een vleugje chai thee, een vleugje koffie: wat wil een mens nog meer?

Linzencouscous

3. Linzencouscous met kipstuckjes en harissa

Deze voedzame, eiwitrijke linzencouscous maak je met bruine linzen, couscous, vegan kipstuckjes en alle groente die je in de groentelade hebt liggen. Superhandig!

pastasalade

4. Vegan pastasalade Niçoise

Voor de liefhebbers van de klassieke salade Niçoise is dit een vegan variant met pasta en kikkererwten in plaats van tonijn. Dit wil je proeven!

Wraps

5. Wraps met hummus, spinazie en zongedroogde tomaten

Dit is mijn ultieme partysnack en hij doet het altijd goed – ook als lunch! Je hebt ‘m supersnel gemaakt. Kan niet fout gaan!

hummus zonder kikkererwten

6. 3x ‘hummus’ zonder kikkererwten

In principe wordt hummus gemaakt van kikkererwten, maar het leek mij wel eens leuk om andere bonen en peulvruchten te gebruiken. Hier drie recepten voor vegan ‘hummus’ met doperwten, witte en zwarte bonen. Heerlijk op brood!

Wafels

7. Wafels met cranberry compote

Warme wafels voor tijdens de koudere dagen. Heerlijk met de frisse, zoetzure cranberry compote. Deze wafels zijn van havervlokken gemaakt, ze zijn vegan én ze zijn glutenvrij. Genieten dus!

Hollandse pannenkoeken

8. Basisrecept voor vegan, Hollandse pannenkoeken

Gewoon pannenkoeken zoals je ze kent, maar dan helemaal plantaardig en supermakkelijk te maken. Lekker met stroop, appel of vegan kaas.

Chocoladecroissant

9. Vegan chocolade croissants

Een beter begin van de dag dan ontbijten met deze vegan gevulde chocolade croissantjes kan ik me niet bedenken! Ook ideaal voor bij de brunch en lunch.

vegan broodje bal

10. Vegan broodje bal

Een broodje bal uit een cafetaria is niets bij deze diervriendelijke versie. Deze Hollandse snack is volledig vegan en ontzettend makkelijk om te maken!

tofu eiersalade

11. Tofu eiersalade (zonder ei)

Mijn vegan eiersalade is een favoriet hier in huis. Binnen no-time is die hele bak leeg. Mijn geheim? Tofu en zwart kala namak zout!

pasta carbonara

12. Vegan pasta carbonara

Deze overheerlijke vegan pasta carbonara maak je met een saus van witte bonen en bloemkool. Niemand zal wat merken van deze verstopte groente en bonen! Serveer met knapperige, plantaardige spekjes, verse peterselie en citroenrasp.

maaltijdsalade

13. Mediterrane maaltijdsalade met zoete aardappel, kikkererwten en boerenkool

Deze gezonde, mediterrane salade is leuk om te maken en nóg leuker om op te eten! Lekker met hummus, wortel, bietjes en een sinaasappeldressing met tahin.

maaltijdsalade

14. Groene maaltijdsalade met linzen, broccoli en parelcouscous

Deze groene maaltijdsalade zit boordevol groene goodies, zoals broccoli, avocado en boerenkool. Heerlijk met zachte parelcouscous en een frisse peterseliedressing!

maaltijdsalade

15. Tex-mex maaltijdsalade met refried beans, cashew ‘kaas’ en pico de gallo

Pak uit met deze fantastische tex-mex maaltijdsalade, die vol voedzame ingrediënten zit! Met zilvervliesrijst, boerenkool, vegan kaassaus en pico de gallo.

pastinaaksoep

16. Pastinaaksoep met knapperige wortelchips

Deze romige, vegan pastinaaksoep maak je met tijm en salie. Getopt met zelfgemaakte, knapperige wortelchips. Heerlijk!

driegranen porridge

17. Glutenvrije driegranen porridge (basisrecept)

Dit is een heerlijk basisrecept voor een glutenvrije pap die bestaat uit havervlokken, quinoavlokken en boekweitvlokken. Binnen 10 minuten heb je deze porridge gemaakt!

crumble

18. Nectarine en pruimencrumble met hazelnootcrunch

Deze crumble met nectarines, pruimen en hazelnootstukjes is een heerlijk dessert, lunchgerecht of ontbijt. Hij is vegan, gezond en vooral heel erg lekker!

havermoutpap

19. Havermoutpap met appel, karamelsaus en geroosterde amandelen

Geïnspireerd op de signature dish van havermoutrestaurant Grod in Kopenhagen presenteer ik u mijn favoriete ontbijt en vegan lunch ooit: havermoutpap met dadel-karamelsaus en geroosterde amandelen.

havermoutpap

20. Havermoutpap met mango-chili compote, kokosyoghurt en geroosterde amandelen

Havermoutpap is niet saai met deze heerlijke, vegan mango-chili compote. Met wat kokosyoghurt en geroosterde amandelen maak je ‘m helemaal af!

havermoutpap

21. Havermoutpap met wortelsap, gekonfijte gember, rozijnen, appel en lijnzaad

Een heerlijk herfstachtig ontbijtje of vegan lunch met een prachtige kleur, dat is deze havermoutpap met wortelsap, gekonfijte gember, rozijnen, appel en lijnzaad. Doet het trouwens ook goed in alle andere seizoenen.

gezonde muffins

22. Gezonde pindakaas-blauwe bessenmuffins

Deze blauwe bessenmuffins met pindakaas zullen je verrassen, want ze smaken geweldig én ze zijn gezond. Je maakt ze met quinoavlokken, boekweitmeel en glutenvrije haver en topt ze met pindakaas. Loopt het water jou ook al in de mond?

wafels

23. Basisrecept voor vegan wafels

Wafels zijn een superleuk en feestelijk ontbijt of toevoeging aan de brunch of vegan lunch. Deze met banaan gezoete vegan wafels zijn krokant aan de buitenkant en zacht en fluffy aan de binnenkant.

bircher muesli

24. Bircher muesli

Het makkelijkste, lekkerste, vegan ontbijt én lunchgerecht dat je goed kunt mealpreppen, is bircher muesli. Gemaakt van haver, zaden, gedroogd fruit en sojayoghurt.

pannenkoeken

25. Super fluffy Amerikaanse pannenkoeken (vegan)

Deze dikke, vegan American pancakes maak je met een beslag van meel, sojayoghurt en plantaardige melk. Serveer met vers fruit en maple syrup!

pancake cereal

26. Pancake cereal

Dit is dé foodtrend van de zomer van 2020. Pancake cereal, een ontbijt of lunch bestaande uit mini pannenkoeken, is een hit op Instagram, Pinterest en TikTok. Zo maak je het vegan!

arepa di pampuna

27. Vegan arepa di pampuna (Antilliaanse pompoenpannenkoeken)

Een heerlijk, zoet recept voor Antilliaanse pompoen pannenkoeken (arepa di pampuna), maar dan vegan! Ideaal voor op de luie zondag – of gewoon doordeweeks.

havermoutpap

28. Havermout met wilde bramen, appel en kokos

Heb jij een bramenstruik hebt in de tuin, of kun wildplukken in de buurt? Maak van jouw bramen een heerlijk ontbijtje of lunch! Dit is de lekkerste pap van havermout met wilde bramen.

uiensoep

29. Uiensoep (mijn moeders recept)

Uiensoep zoals mijn moeder deze maakt. Licht, kruidig en vol liefde!

spreads

30. Vegan kip kerrie & tonijnsalade

Deze vegan kip kerrie en tonijn salades zijn de laatste tijd echt mijn go-to party snacks. Ik heb ze al verschillende keren meegenomen naar feestjes en op ELK feestje werden de bakjes HELEMAAL leeggegeten! Ook ideaal voor op een broodje!

zeewierfalafel

31. Zeewier falafel met naan en zwarte knoflook hummus

Dit recept is TE lekker! Het klinkt allemaal ontzettend ingewikkeld, maar dat is het dus totaal niet. Ik flanste dit binnen een kleine drie kwartier in elkaar. ENJOY!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

2 Reacties

Lisa 22 maart 2021 - 17:47

Wat een heerlijke recepten, bedankt!! Ga deze zeker uitproberen

Reageer
Miriam Groot 23 maart 2021 - 09:51

Dank je wel Lisa, wat lief!

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie