Home Glutenvrij Creamy chocolade pindakaas dessert (vegan)

Creamy chocolade pindakaas dessert (vegan)

door Miriam Groot

Genieten is wanneer de twee beste smaken uit de wereld samenkomen. Genieten is dit toetje van vegan chocolade- en pindakaasroom!

Ik kan niet wachten, geef me dat recept!

Het ideale vegan toetje

Ik zal er maar niet over liegen: ik ben gek op toetjes. Als ik in een restaurant ben, bestel ik het liefst de hele dessertkaart, want ik wil ze allemaal proeven. Herkenbaar? En wanneer er chocolade of pindakaas in zit, is het al helemaal feest. Wauw, wat een combinatie is dat!

Omdat die twee zo goed samengaan, heb ik besloten om mijn eigen restaurantwaardige dessert te creëren: vegan chocoladeroom met daar bovenop een flinke laag mousse van pindakaas. De verschillende laagjes in het glas zien er prachtig uit, maar het belangrijkste is natuurlijk dat dit smaakt alsof er een engeltje over je tong piest. Hier is niets van gelogen.

Room van kokosmelk

De belangrijkste ingrediënten in dit recept zijn kokosmelk, chocoladepasta en pindakaas. Voor de kokosmelk wil je volvette kokosmelk gebruiken. Ik heb goede ervaringen met die van Fairtrade, maar met ook de niet-light kokosmelk van de Lidl. Wanneer je deze een nachtje in de koelkast zet, wordt de kokosmelk stijf. Dit kun je goed opkloppen tot vegan slagroom, al is het wel iets steviger (en romiger, dus dat is perfect).

So Vegan So Fine

De chocoladepasta die ik in dit recept gebruik, komt van So Vegan So Fine. Je hebt ze vast al eens in de supermarkt zien staan: de kleurrijke potjes waarop duidelijk te zien is dat het om vegan chocoladepasta gaat. Heerlijk vind ik die. Ook leuk: ze zijn vrij van palmolie! Dat maakt de wereld dan toch weer een stukje mooier.

Omdat ik zo’n fan ben van dit merk, heb ik ze gewoon een berichtje gestuurd en gevraagd of ze misschien met mij zouden willen samenwerken. En jahoor, dat wilden ze wel! Ik voel me echt een gigantische bofkont, want wat een heerlijk bedrijf is dit om een collaboration mee aan te gaan! Je kunt de aankomende tijd dus nog wel wat recepten met de chocoladepasta’s van So Vegan So Fine verwachten 🙂

De chocopasta’s van So Vegan So Fine zijn te koop in verschillende supermarkten, zoals Albert Heijn, Jumbo en DEEN. Ze komen in de smaken puur, hazelnoot, ‘gewoon’ en witte kokospasta.

Vegan chocolade-pindakaas dessert

Miriam Groot
Dit romige, vegan chocolade-pindakaas dessert is een geweldige afluiting van je diner. Een heerlijk toetje voor iedereen die van de combinatie chocolade en pindakaas houdt!
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Dessert
Keuken Vegan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blikje (400ml) volvette Fairtrade kokosmelk zet deze een nacht in de koelkast
  • 1 bakje vegan roomkaas zoals die van Violife
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 50 gram So Vegan So Fine Dark Chocolate chocoladepasta
  • 4 flinke eetlepels 100% pindakaas
  • 4 eetlepels geroosterde pinda’s gehakt

Instructies
 

  • Wanneer je volvette kokosmelk een nacht in de koelkast zet, wordt het stevig en zit er een klein laagje kokoswater onderin het blik. Schep het stevige deel van de kokosmelk uit het blikje en klop dit, samen met de vegan roomkaas en de poedersuiker, romig met een mixer. Schep er vier eetlepels uit en zet deze apart.
  • Verdeel de overgebleven room over twee kommen. Klop door de een de chocoladepasta en door de andere de pindakaas. Breng eventueel op smaak met poedersuiker.
  • Verdeel de room over vier glazen. Begin met een eetlepel chocoladeroom, gevolgd door de witte room en de room met pindakaas. Herhaal tot alle room verdeeld is en de glazen vol zijn.
  • Strooi de gehakte pinda’s over de glazen, stop er een lepel in en geniet!
Trefwoord autumn, dairy-free, dessert, fall, gluten free, less than 10 ingredients, snacks, spring, summer, sweet, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met So Vegan So Fine.

Verder lezen

2 Reacties

Demi van Hove 9 juni 2020 - 09:39

Lijkt me erg lekker; ik ga dit komend weekend maken. Echter, even voor de duidelijkheid; een blikje kokosmelk kan zowel 200 als 400 ml zijn. Welke maat moet ik gebruiken? 🙂 Dankjewel!

Reageer
The Veggie Reporter 9 juni 2020 - 10:23

Hee Demi, wat leuk! Goed dat je het aangeeft. Het moet inderdaad 400ml zijn. Geniet ervan! 🙂

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie