Home Beauty en verzorging Vegan finds: Vegan kaasfondue, DIY gemberbier en tandpasta tabletten

Vegan finds: Vegan kaasfondue, DIY gemberbier en tandpasta tabletten

door Miriam Groot

In de rubriek Vegan finds deel ik spiksplinternieuwe, vegan producten met jullie. Deze week zijn dat: de vegan no cheese fondue van BioToday, do it yourself Gembier van Pineut en de tandpasta tabletjes van Happy Tabs.

Hier vind je Vegan finds #1 en Vegan finds #2!

Dag lieve mensen! Ik heb weer drie geweldige producten voor jullie verzameld om te recenseren. Numero uno is vegan kaasfondue. JA ECHT! Ik werd zoooo blij toen ik dit in de supermarkt zag liggen. Ik hou van kaasfondue, dus deze plantaardige variant moest en zou ik proberen.

Van Pineut en Happy Tabs kreeg ik twee keer twee producten opgestuurd. Ook die werden deze week aan een test onderworpen. Lees snel verder, dan vertel ik je meer!

Vegan No Cheese Fondue van BioToday

Uit een potje

Ik liep dus laatst langs het biologische schap van de Albert Heijn. Gewoon om even te kijken wat voor mooie en lekkere dingen daar liggen. Toen viel mijn oog op iets nieuws: een potje waarop stond ‘vegan no cheese fondue’. WAT?! Dat moest en zou ik proberen. Allereerst: kaasfondue uit een potje, da’s nieuw voor mij. Maar vegan kaasfondue?! Dat klinkt goed!

Mind = blown

De fondue is gemaakt op basis van kokosolie, zetmelen en wat smaakmakers. Helemaal geen gekke ingrediënten, wat maakte dat ik er ook niet te veel van verwachtte. Je hoeft de inhoud alleen maar te verwarmen in een pannetje. Supermakkelijk. Ik doopte er een worteltje in, proefde het en ervoer vervolgens echt zo’n smaakexplosie. Wauw, wat is dit goed zeg!

Aanrader?

Holy moly ja, dit kan ik je zo erg aanraden. Wij serveerden het met brood, bleekselderij, wortel en radijs. Echt heerlijk. Dit hebben ze zó goed gemaakt! Ik snap echt niet hoe, maar WAUW.

Je vindt de Vegan no cheese fondue van BioToday voor €7,49 bij de AH of in de webshop van de smaakspecialist. Best prijzig, maar het is het absoluut waard.

Gembier van Pineut

Do it yourself gemberbier

Dit vind ik dus heel leuk: met de stijlvolle flessen van Pineut kun je in een handomdraai je eigen gemberbier maken. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten in een pan met water aan de kook te brengen, af te gieten, suiker of agavesiroop toe te voegen en het weer in het flesje te gieten. Klaar is Kees. Ik proefde de smaken Gember Citrus en Hibiscus Appel.

Goed cadeau

In mijn 15 vegan friendly cadeautjes onder de 15 euro nam ik al een product van Pineut mee als cadeau idee. De robuuste gembier flesjes kun je ook heel goed cadeau doen. Ik zou het in ieder geval heel leuk vinden om te krijgen. Ziet er toch heerlijk uit? De gember citrus kan ik je het meeste aanraden, maar de hibiscus appel is ook erg leuk, want die krijgt door de hibiscus een rode kleur.

Aanrader?

Jahoor, zeker is dit een aanrader. Hartstikke leuk om cadeau te doen of om te krijgen. En natuurlijk om te maken!

Gembier van Pineut is voor €6,99 te koop bij Holland & Barrett, of in de webshop van Pineut.

Toothpaste Tablets van Happy Tabs

Zonder plastic

Ooit gehoord van tandpasta tabletjes? Ik wel, maar ik durfde ze nooit te gebruiken. Ik vond het gewoon een beetje een gek idee: op een tabletje kauwen, je tanden poetsen en dan gaat ’t vanzelf wel schuimen en poets je je tanden schoon. Toch is het het waard om tandpasta tabletjes te overwegen. Die van Happy Tabs komen namelijk in plasticvrije verpakkingen. Geen #plasticsoup dus. Daarbij zijn ze superhandig voor op reis, want je hoeft ze niet in te checken als vloeistof.

Met of zonder fluoride

De tandpasta tabletjes komen in de smaken Fresh Mint en Mint Charcoal. De één is wit en bevat fluoride, de andere, de charcoal, is zwart en bevat geen fluoride. Het is fijn om de keuze te hebben tussen de twee. Fluoride bestaat nu eenmaal uit extreem giftige stoffen, dus ik kan me voorstellen dat niet iedereen het prettig vindt om dit te gebruiken. Zelf heb ik hier ooit met een deskundige over gesproken en op basis van dit gesprek heb ik besloten om wel fluoride te blijven gebruiken.

Aanrader?

Een absolute aanrader. Ik had het gemak van tandpasta tabletjes graag eerder willen ontdekken, maar ik ben blij dat het alsnog gebeurd is. Het kauwen op de tabletjes was even wennen, maar nu wil ik niet meer anders. Mijn voorkeur gaat uit naar de witte tabletjes, maar afwisselen is nog leuker 🙂

De toothpaste tablets van Happy Tabs zijn voor €8,95 te koop via de officiële webshop of bij degroenedrogist.nl.

Hebben jullie één of meerdere van deze producten geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie ervan vinden!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie