Home Recepten De beste amandel-chocoladekoeken

De beste amandel-chocoladekoeken

by The Veggie Reporter

Ja hallo! Dit recept kan ik jullie absoluut niet onthouden. Deze geweldige amandel & chocolate chip koekjes bakte ik vanmorgen en ik MOET het nu gewoon met jullie delen. Doe die koksmuts maar vast op!

Misschien heb je het al meegekregen, misschien ook wel niet, maar ik ben genomineerd voor een heuse VEGAN AWARD! The Veggie Reporter is genomineerd in de categorie ‘Beste blog of vlog’ en ik snap er absoluut niets van, maar ik vind dit zoooooooo cool! En ik ben hier ook enorm dankbaar voor. Wie kan dat nu zeggen?! Dat-ie genomineerd is voor een vegan award?! BIZAR!

Omdat ik dit graag met jullie wil vieren (en omdat ik gewoon stemmen wil verzamelen), leek het me wel geinig om er een win actie aan te koppelen. Wat ik ga weggeven? Nou, een doos vol met deze amandel-chocoladekoeken! Feessie!

[deze winactie is helaas gesloten]

En dan nu het recept! Deze is geïnspireerd op de geweldige pindakaas chocolade koeken van Taarten van Jansen. Lisa is echt een van mijn favoriete personen op deze aardbol, als ze al niet mijn favoriet is. Mocht je niet zo van amandelen houden, kun je haar recept proberen!

Amandel-chocoladekoeken

Crunchy, zacht van binnen, zoet, notig, GEWELDIG. Deze koekjes benoem ik bij deze tot de allerlekkerste die ik ooit heb gehad.

Course Dessert, Snack
Cuisine American, Vegan
Keyword cookies, dairy-free, dessert, less than 10 ingredients, snacks
Prep Time 5 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 20 minuten
Servings 20 koekjes
Author The Veggie Reporter

Ingredients

 • 160 gram tarwebloem
 • 3/4 tl baking soda
 • 1/4 tl zout
 • 190 gram amandelpasta
 • 110 gram smeerbare boter ik gebruikte Becel bio
 • 200 gram kristalsuiker
 • 1 tl vanille
 • 1-2 el water
 • 100 gram chocolate chips of gehakte chocolade
 • 1 handje raw cacao nibs
 • 1 ruime hand amandelen fijngehakt

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

 2. Meng de bloem, baking soda en het zout.

 3. Meng in een andere kom de amandelpasta, boter, suiker, vanille en één van de twee eetlepels water.

 4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed met een spatel. Als het deeg te droog is, kun je de andere eetlepel water toevoegen. Spatel de chocolade, raw cacao nibs en gehakte amandelen door het deeg.

 5. Rol het deeg in twintig balletjes*. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat en druk een beetje plat. Geef de koekjes genoeg ruimte om te verspreiden, want ze gaan uitlopen. Ik verdeelde het over twee grote bakplaten. Bak voor 15 tot 20 minuten in het midden van de oven.

 6. Laat de koekjes afkoelen. Ze kunnen zacht aanvoelen, maar zijn binnen een kwartier hard. Komt goed! En GENIET ERVAN!

Recipe Notes

*Wil je grote koeken? Maak er dan 12 balletjes van.

instagram – facebook – youtube

Verder lezen

Leave a Comment

Recipe Rating
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie